Συχνές Ερωτήσεις

Η ομάδα μας έχει συλλέξει για εσάς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν πριν τη συνεργασία μας. Φυσικά για όποια απορία ή επεξήγηση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σκέφτεστε αν συμφέρει περισσότερο να νοικιάσετε το κατάλυμά σας μέσω του airbnb (και των αντίστοιχων εταιρειών) σε σχέση με την μόνιμη ενοικίαση;

Ναι συμφέρει πολύ περισσότερο, διότι το κατάλυμά σας θα λειτουργεί περισσότερο τους θερινούς μήνες και λιγότερο τους χειμερινούς. Έτσι, θα έχετε σε μικρότερο διάστημα ενοικίασης, περισσότερα κέρδη και λιγότερες φθορές.

Γιατί να νοικιάσω το σπίτι μου σε αυτό (ή σε άλλα αντίστοιχα sites);

Καθώς ο τουρισμός της Κέρκυρας και γενικότερα των Ιονίων νήσων αυξάνεται κάθε χρόνο, η Αirbnb αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο να εκμεταλλευτείτε οικονομικά τον χώρο σας. Η Airbnb προσφέρει μοναδικούς χώρους σε οποιαδήποτε τιμή σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 191 χώρες και πάνω από το 50% των κρατήσεων ήδη γίνεται στην Ευρώπη.

Τι μπορώ να νοικιάσω; Έχω ένα διαμέρισμα, ένα εξοχικό στο χωριό, ένα γκαράζ, ένα δωμάτιο, μια αυλή, κτλ.

Τα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, τα τουριστικά διαμερίσματα, οι βίλες αλλά και τα μικρά σπίτια είναι αυτά που αναζητούν οι περισσότεροι επισκέπτες. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό των επισκεπτών  που νοικιάζει μόνο ένα δωμάτιο, αλλά αυτό είναι πάντα λίγο πιο πολύπλοκο. Σε κάθε περίπτωση το κατάλυμα θα πρέπει να είναι πλήρως επιπλωμένο και όμορφα διακοσμημένο με φωτεινά χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα, ώστε ο επισκέπτης σας να νιώθει άνετα.

Τι είναι το Airbnb;

Η μεγαλύτερη εταιρεία κρατήσεων παγκοσμίως, η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 και έχει τη βάση της στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, εστιάζει στην ενοικίαση μοναδικών χώρων, όπως διαμερισμάτων, μονοκατοικιών- εξοχικών κατοικιών αλλά και βιλών.

Υπάρχουν άλλες εταιρείες εκτός από την Αirbnb;

Υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες οι οποίες ανταγωνίζονται αντάξια την Airbnb σε μονοκατοικίες, βίλες και γενικότερα σε τουριστικά καταλύματα. Αυτές είναι η Homeaway, Booking.com, Holiday Lettings και πολλές άλλες. Ωστόσο η Airbnb στον τομέα των διαμερισμάτων εντός πόλης είναι η πιο ανταγωνιστική στη χώρα μας.

Έχω ήδη καταλύματα στο airbnb, μπορείτε να τα αναλάβετε;

Φυσικά! Η konnect διαχειρίζεται καταλύματα τα οποία είναι ήδη καταχωρημένα στο airbnb, καταφέρνοντας να αυξήσει τις κρατήσεις και να λάβει πολύ καλύτερες κριτικές.

Μπορώ να θέσω τις τιμές του καταλύματός μου;

Μέσα σε ένα κλίμα κατανόησης και καλής συνεργασίας, οι στόχοι σας μπορούν να επιτευχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καθώς όπως έχει προαναφερθεί, αναλύουμε τον χώρο σας χρησιμοποιώντας επιστημονικά εργαλεία, συγκρίνουμε το κατάλυμά σας με την υπόλοιπη αγορά και δημιουργούμε μία αύξουσα προοπτική τιμολόγησης, με σκοπό να σας επιφέρει περισσότερες κρατήσεις.

Μπορώ να θέσω ελάχιστες ημέρες διαμονής;

Ναι μπορείτε να θέσετε ελάχιστες ημέρες διαμονής. Απλά επικοινωνήστε μαζί μας για όποια αλλαγή θέλετε να κάνετε. Λάβετε υπόψη πως όσο αυξάνετε τις ελάχιστες ημέρες διαμονής, τόσο λιγότερο θα εμφανίζεται το κατάλυμά σας στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και τόσο μικρότερη πιθανότητα θα έχετε ώστε να το επιλέξει κάποιος επισκέπτης.

Ποια καταλύματα είναι πιο εύκολο να νοικιαστούν;

  • Τα καταλύματα που είναι πιο εύκολο να νοικιαστούν είναι αυτά που έχουν θέα στη θάλασσα, αυτά που είναι στο κέντρο της πόλης ή  αυτά που βρίσκονται σε έναν γνωστό τουριστικό προορισμό.
  • Ο σημαντικότερος παράγοντας για να γίνει μία κράτηση είναι οι φωτογραφίες. Οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις αυξάνουν το ποσοστό κρατήσεων ενός καταλύματος.

Τι θα κάνει η konnect για εσάς;

Η konnect αναλαμβάνει την κατασκευή, την καταχώρηση και την προώθηση του καταλύματός σας στην airbnb, στις υπόλοιπες εταιρείες κρατήσεων και σε άλλα συνεργατικά sites.Την εξ' ολοκλήρου διαχείριση του καταλύματος που περιλαμβάνει την ανταπόκριση στις συνομιλίες και τους διακανονισμούς με τους μελλοντικούς επισκέπτες καθώς και την ενημέρωσή σας σχετικά με τις κρατήσεις. Επιπλέον υπηρεσίες μας είναι η επαγγελματική φωτογράφιση του χώρου σας, η υποδοχή και η παρουσίαση του χώρου σας στους επισκέπτες κατά την άφιξή τους (check in ), ο έλεγχος του καταλύματος κατά την αποχώρησή τους (check out), καθώς και συμβουλές διακόσμησης, επιδιόρθωσης από έμπειρους συνεργάτες.Εάν σας ενδιαφέρει κάποια από τις επιπλέον παροχές, στείλτε μας email ή τηλεφωνήστε μας για να σας ενημερώσουμε.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές του καταλύματος για να το αναλάβει η konnect;

Η konnect αναλαμβάνει την διαχείριση καταλυμάτων στην Κέρκυρα και στους Παξούς.Απαραίτητες προϋποθέσεις: επιπλωμένος χώρος, ζεστό νερό, ντουλάπες – χώροι αποθήκευσης, κουζίνα ( μικρή, μεγάλη ), ψυγείο, ιντερνετ, κλιματισμός, τηλεόραση, κουτί πρώτων βοηθειών.

Ποιές είναι οι περιοχές όπου διαχειρίζεστε καταλύματα;

Η konnect αναλαμβάνει τη διαχείριση καταλυμάτων σε Κέρκυρα και Παξούς. Σε άλλα μέρη της χώρας, μπορούμε να αναλάβουμε μόνο την καταχώρηση του καταλύματος στις πλατφόρμες και την επικοινωνία με τον επισκέπτη, ώστε να σας ενημερώνουμε για τις κρατήσεις σας. Εάν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορώ να κρατήσω το κατάλυμα για κάποιο χρονικό διάστημα κλειστό;

Ναι μπορείτε. Μπαίνοντας στο αυτόματο ημερολόγιό μας, θέτετε τις ημερομηνίες που θέλετε ως blocked και αυτόματα οι ημερομηνίες κλείνουν σε όλες τις πλατφόρμες.

Η τακτική μας για την αύξηση των κρατήσεών σας.

Η ομάδα της konnect εργάζεται συνεχώς ώστε το κατάλυμά σας να είναι καταχωρημένο σε όλες τις πλατφόρμες ενοικίασης. Διαχειρίζεται και ανανεώνει τις καταχωρήσεις σας στα social media και στις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης καταλυμάτων, ανανεώνει το ημερολόγιο, πραγματοποιεί στοχευμένες προσφορές και διαπραγματεύεται μέσω της επικοινωνίας (με τον μελλοντικό επισκέπτη) για την αύξηση των κρατήσεών σας.

Έχετε ήδη κρατήσεις και θέλετε να συνεργαστείτε με εμάς;

Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Βάσει συνεννοήσεως και με μία πολύ καλή έκπτωση θα χαρούμε να αναλάβουμε τη διαχείριση και αυτών των κρατήσεων, εφόσον το επιθυμείτε.

Πώς μπορώ να προχωρήσω σε συνεργασία με την konnect;

Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσει η συνεργασία σας με την εταιρεία μας είναι να συμπληρώσετε την Φόρμα Ενδιαφερόμενου και να μας στείλετε φωτογραφίες από το χώρο σας ή ακόμη και βίντεο. Εμείς θα αναλύσουμε το χώρο σας και θα σας στείλουμε ενημερωτικό email. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η συνεργασία μας , εσείς απλά θα κερδίζετε χρήματα από το χώρο σας.

Πόσο γρήγορα μπορούν να ξεκινήσουν οι κρατήσεις;

Έπειτα από τη συμπλήρωση του ιδιωτικού συμφωνητικού / όροι κράτησης με την εταιρεία μας, χρειαζόμαστε λιγότερο από 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί η καταχώρηση του καταλύματος σας σε όλες τις πλατφόρμες.

Πότε θα έρθει η πρώτη μου κράτηση;

Εφόσον το κατάλυμά σας είναι έτοιμο προς ενοικίαση, χρειαζόμαστε λιγότερο από 10 ημέρες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να είστε online. Μπορείτε να έχετε ακόμα και την πρώτη εβδομάδα κράτηση. Αυτό φυσικά εξαρτάται από την περίοδο που θα ανέβει στις διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης.

Πώς καθορίζεται η τιμολόγηση του καταλύματος μου;

Η konnect μέσα από επιστημονικά εργαλεία και μετά από ανάλυση του χώρου σας, συγκρίνοντας το κατάλυμά σας με την υπόλοιπη αγορά, δημιουργεί μία αύξουσα προοπτική τιμολόγησης με σκοπό να επιφέρει περισσότερες κρατήσεις και άριστες κριτικές.

Ποια θα είναι η επαφή μου με τον επισκέπτη;

Εφ' όσον τον υποδέχεστε εσείς, θα έχετε άμεση επικοινωνία με τον επισκέπτη σας. Ωστόσο σε περίπτωση που θελήσετε η konnect να  αναλάβει  το check in, δεν χρειάζεται να έχετε καμία επαφή. Οι επιθυμίες και οι ανάγκες των επισκεπτών σας θα  καλύπτονται από μέλη της εταιρίας μας.

Πόσα χρήματα θα βγάζω;

Κύριο ρόλο για τα έσοδα σας, παίζει το είδος του καταλύματος σας, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η τοποθεσία του. Ένα δυάρι στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, παλαιού τύπου, μπορεί να αποδώσει όλο το χρόνο από 7000€ έως και 12000€. Μία μονοκατοικία ανακαινισμένη δύο υπνοδωματίων με ιδιωτική είσοδο και ιδιωτική αυλή, μπορεί να επιφέρει από 7000€ έως και 15000€. Τονίζουμε ξανά ότι σημαντικό ρόλο παίζει η τοποθεσία του καταλύματος και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Πώς θα πληρώνομαι;

Εξαρτάται σε ποιά διαδικτυακή πλατφόρμα έχει γίνει η κράτηση και τί προβλέπει το συγκεκριμένο πρακτορείο για τον τρόπο πληρωμής.Σε κάποιες πλατφόρμες κατατίθεται προκαταβόλη στο λογαριασμό σας με το κλείσιμο της κράτησης και το υπόλοιπο ποσό πληρώνεται την ημέρα της άφιξης. Ενώ σε άλλες πλατφόρμες στέλνεται στον λογαριασμό σας το συνολικό ποσό της κράτησης την ημέρα της άφιξης.

Πότε πληρώνομαι;

Κάθε πλατφόρμα έχει και διαφορετική πολιτική πληρωμών. Στις περισσότερες πλατφόρμες η πληρωμή γίνεται μία ημέρα μετά την άφιξη του επισκέπτη.

Ποια είναι η αμοιβή της konnect;

Μέχρι την πρώτη κράτηση είναι όλα δωρεάν! Για την έρευνα αγοράς, την καταχώρηση του χώρου σας στις διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων και τις συνομιλίες μέχρι την πρώτη κράτηση δεν θα χρεωθείτε!Η αμοιβή της konnect είναι από 15% έως 20% ανά κράτηση, διευκρινίζοντας πως οι στόχοι μας είναι απολύτως ταυτόσημοι με τους δικούς σας, αφού κερδίζουμε χρήματα μόνο όταν κερδίζετε και εσείς.

Ποιοί είναι οι τρόποι πληρωμής της konnect;

Στην αρχή κάθε μήνα,  κατατίθεται στο λογαριασμό μας το συνολικό ποσό της προμήθειας που προέκυψε από τις κρατήσεις που είχατε τον προηγούμενο μήνα.

Πώς δουλεύει το ημερολόγιο της konnect;

Η konnect θα χειριστεί όλες τις ερωτήσεις και τα αιτήματα που αφορούν το χώρο σας για εσας. Εφόσον θα έχετε κάποια κράτηση, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφύγουμε το over booking. Αν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από εσάς, η konnect θα κλείνει τον χώρο σας όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Έτσι όταν γίνεται μία κράτηση από την konnect θα πρέπει να την δεχτείτε. Εφόσον θελήσετε να σταματήσετε την συνεργασία σας με την konnect, θα πρέπει να αποδεχτείτε όποιες μελλοντικές κρατήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από εμάς για το κατάλυμά σας. Η konnect θα πληρωθεί για αυτές τις κρατήσεις.

Τί είναι το smart calendar;

Με τo Smart Calendar μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω email για τις κρατήσεις σας, καθώς και να ορίζετε τυχόν ημερομηνίες, κατά τις οποίες δεν επιθυμείτε να νοικιάζετε το κατάλυμα σας.

Γίνεται να θέσω επιπλέον κανόνες για τον χώρο μου;

Φυσικά και μπορείτε! Συμπληρώνοντας την φόρμα των παροχών του χώρου σας, αναγράψτε τους κανόνες που θέλετε στην καρτέλα: επιπλέον κανόνες. Στην περίπτωση όπου υποδέχεστε εσείς τους επισκέπτες, μπορείτε να τους ενημερώνετε για τους κανόνες του χώρου, ειδάλλως  θα τους ενημερώνουμε εμείς.

Μπορώ να διαμένω στο χώρο μου όταν δεν υπάρχουν κρατήσεις;

Φυσικά! Καθώς εσείς οι ίδιοι θα καθορίζετε τις ημερομηνίες κράτησης του καταλύματός σας, για τις οποίες θα ενημερώνεστε απευθείας από το αυτόματο ημερολόγιό μας.

Μπορώ να κλείσω για κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες τον χώρο μου;

Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ήδη κάποια κράτηση για τις ημερομηνίες αυτές, φυσικά και μπορείτε!  Σας προτείνουμε να μας ενημερώσετε το γρηγορότερο δυνατόν.

Μπορώ να σας δώσω τον χώρο μου μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες;

Φυσικά και μπορείτε! Η τουριστική περίοδος στην Κέρκυρα και στους Παξούς είναι τους θερινούς μήνες.

Τι γίνεται αν έχω κατοικίδιο στον χώρο μου;

Η konnect δεν μπορεί να αναλάβει τη φύλαξη και την περιποίηση κατοικίδιων. Φυσικά και μπορεί να παραμείνει το κατοικίδιό στο κατάλυμά σας. Θα πρέπει να το αναφέρετε στην περιγραφή του χώρου σας, έτσι ώστε να το γνωρίζουν και οι επισκέπτες.

Τι συμβαίνει όταν κάποιος επισκέπτης κλέψει κάτι από το χώρο μου;

Στην κάθε πλατφόρμα ο ταξιδιώτης παραδίδει τα προσωπικά του στοιχεία πριν κάνει κάποια κράτηση. Στα πλαίσια συνεργασίας σας με την konnect, θα σας ζητηθεί να καταγράψετε τα αντικείμενα του χώρου σας. Φυσικά, θα σας ζητηθεί να απομακρύνετε αντικείμενα μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας από τον χώρο σας. Βάσει της εμπειρίας μας, είναι πολύ σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τι συμβαίνει όταν προκληθούν ζημιές στον χώρο μου;

Στην κάθε πλατφόρμα ο ταξιδιώτης παραδίδει τα προσωπικά του στοιχεία πριν κάνει κάποια κράτηση. Εφόσον έχετε αναθέσει στην konnect την άφιξη και την αποχώρηση των επισκεπτών ( check in – check out ), μόλις αντιληφθούμε πως έχει υπάρξει κάποια ζημιά, φωτογραφίζουμε τον χώρο και επικοινωνούμε άμεσα με την αντίστοιχη πλατφόρμα με σκοπό να αποζημιωθούμε πλήρως. Εφόσον είστε εσείς υπεύθυνοι για το check in και check out, μας στέλνετε τις φωτογραφίες από τη ζημιά που προκλήθηκε και δρούμε αντίστοιχα. Βάσει της εμπειρίας μας, είναι πολύ σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πως μπορώ να ακυρώσω την συνεργασία μου με την konnect;

Παρ’ ότι θα θέλαμε να διατηρούμε μακροχρόνιες σχέσεις με όλους, καταλαβαίνουμε πως μερικές φορές είναι αναγκαίο να σταματήσετε ή να ακυρώσετε την συνεργασία σας με την konnect. Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε με τους Όρους Διαχείρισης Συνοπτικά: Χρειάζεται να στείλετε μια έγγραφη ειδοποίηση 2 μήνες νωρίτερα. Η konnect θα σταματήσει να λαμβάνει νέες κρατήσεις για τις καταχωρήσεις σας. Δεν μπορείτε να ακυρώσετε κρατήσεις που έχουν ήδη κλειστεί. Η αμοιβή της konnect για τις μελλοντικές κρατήσεις που έχουν ήδη κλειστεί θα συνεχίσει να οφείλεται και μετά την λήξη της συνεργασίας.

Ξεκινήστε Τώρα

Καταλύματα

Κρατήσεις

Χαρούμενοι Επισκέπτες

Συνδεθείτε μέσω της Konnect με πολλαπλές πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων, γρήγορα και νόμιμα. Απλά ενημερώστε μας για την κατάσταση του καταλύματός σας και θα έρθουμε σε άμεση επικοινωνία μαζί σας.

Καταχωρηση Ακινητου