Μπορεί το 2020 να μην ήταν η χρονιά που ελπίζαμε, τόσο σε τουριστικό όσο και σε βιωτικό επίπεδο.

Παρόλες τις δυσκολίες και δοκιμασίες όμως, η ζωή όπως είναι φυσιολογικό συνεχίζεται και η ελπίδα βρίσκει τον τρόπο να υπερνικά τα εμπόδια. Κόντρα στην κινδυνολογία και το φόβο, τα σύνορα της χώρας μας άνοιξαν και τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν το νησί μας.

travel2020

 

Τα καταλύματά μας, πάντα  με γνώμονα την ασφάλεια των φιλοξενούμενων, άνοιξαν και λειτούργησαν κανονικά. Τηρήσαμε αυστηρά τα νέα πρωτόκολλα καθαριότητας που υπέδειξε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα κανένας από τους 5.500 και πλέον επισκέπτες που μας εμπιστεύθηκαν με τη διαμονή τους, να μην βγει θετικός στα PCR τεστ.

Σε αυτό το θετικό κλίμα κινήθηκαμε όλοι εμείς στην ομάδα της Konnect καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Προσπαθήσαμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο της φιλοξενίας επισκεπτών εν μέσω πανδημίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια από τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών που μας επισκέφθηκαν τα οποία θα δούμε στη συνέχεια.

Τop 10 Εθνικότητας Επισκεπτών

Στο διάγραμμα που ακολουθεί, εμφανίζονται οι 10 χώρες από τις οποίες προήλθαν οι περισσότερες κρατήσεις μας για το 2020. Όπως ήταν αναμενόμενο, παρατηρήσαμε μια αύξηση των εγχώριων επισκεπτών. Δεύτερη εθνικότητα σε κρατήσεις ήταν η Αγγλία και στην τρίτη και τέταρτη θέση βρέθηκαν η Ιταλία με τη Γερμανία αντίστοιχα.

BookingCountries

 

Τop 5 Βάσει Διάρκειας Διαμονής

Μπορεί οι Έλληνες επισκέπτες να έκαναν αρκετές κρατήσεις, όμως οι περισσότερες διανυκτερεύσεις προήλθαν από την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα ήταν τρίτη σε πλήθος διανυκτερεύσεων, ακολουθούμενη από τη Γερμανία και τη Γαλλία στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

NightsCountries

 

Μηνιαίες Αφίξεις

Χαρακτηριστική ήταν φέτος η απότομη άνοδος των αφίξεων το μήνα Ιούλιο. Με απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας έως και τα μέσα προς τέλη Ιουνίου, η αύξηση των αφίξεων μετά την άρση ήταν καθοριστικής σημασίας για την απόδοση της σεζόν. Ο Αύγουστος χαρακτηρίστηκε από μεγάλο αριθμό αφίξεων με το 33.43% του συνόλου ενώ ο Σεπτέμβριος πήρε τη θέση του Ιουνίου και παρουσίασε υψηλά επίπεδα αφίξεων(25.65% επί του συνόλου).

Αφίξεις

Αν σε ενδιαφέρει να συνεργαστούμε την ερχόμενη σεζόν, κάνε κλικ εδώ:

μάθε περισσότερα

sand