Απευθείας κρατήσεις ή αλλιώς: Direct Sales

Το τελευταίο διάστημα -και ειδικά τη σεζόν που μας πέρασε- δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στις απευθείας κρατήσεις και την αποδέσμευση των καταλυμάτων από το παραδοσιακό μοντέλο πωλήσεων μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Πριν προχωρήσουμε ας δούμε τα βασικά οφέλη της αύξησης των απευθείας κρατήσεων επιγραμματικά:

  • Μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους
  • Αυξημένος έλεγχος των τιμών και της διαθεσιμότητας των δωματίων
  • Πλήρης έλεγχος της επικοινωνίας με τον πελάτη
  • Αύξηση διαπραγματευτικής ισχύος

1

Συνέχισε να διαβάζεις και θα αναλύσουμε για ποιους λόγους η αύξηση των απευθείας πωλήσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανακτήσεις τον έλεγχο της κατάστασης.

Website – Online Booking System

Έχουμε 2020, έχεις επιχείρηση και θέλεις να μεγιστοποιήσεις το κέρδος σου – πρέπει να έχεις website. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και είναι απαραίτητο. Από εκεί και πέρα για να είναι η ιστοσελίδα σου κάτι παραπάνω από μια απλή παρουσίαση και να αποφέρει πωλήσεις/κρατήσεις πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές:

  1. Πρέπει να είναι σύγχρονη, καλαίσθητη & λειτουργική
  2. Πρέπει να διαθέτει ένα σύστημα κρατήσεων
  3. Πρέπει να είναι ασφαλής
  4. Πρέπει να παρέχει ορθές και αναλυτικές πληροφορίες στον χρήστη/πελάτη

system

Τηλεφωνικές Πωλήσεις

Πολλές φορές οι χρήστες ενώ εντοπίζουν την ιστοσελίδα του καταλύματος, είναι διστακτικοί στο να προχωρήσουν online με την κράτηση. Επίσης αρκετές φορές οι επισκέπτες είναι εκπαιδευμένοι και προσπαθούν να επικοινωνήσουν για διαπραγμάτευση των τιμών. Όπως και να έχει η τηλεφωνική υποστήριξη και οι απευθείας πωλήσεις παραμένουν ένα από τα πιο αποδοτικά κανάλια κρατήσεων.

phone

Email Marketing

Ιδιαίτερα αποδοτικό κανάλι προσέγγισης των επισκεπτών και απευθείας πωλήσεων παραμένει το email marketing. Η δημιουργία προωθητικών emails και η τακτική επικοινωνία με τους επισκέπτες του καταλύματος είναι το κλειδί για την αύξηση του conversion rate και της δημιουργίας loyalty.

2

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τους τρόπους που μπορούμε να σε βοηθήσουμε με την αύξηση των απευθείας κρατήσεων του καταλύματός σου, κάνε κλικ εδώ:

μάθε περισσότερα