Συνεχίζουμε τη συλλογή των άρθρων με τις λάθος πρακτικές που φανερώνουν αντιεπαγγελματισμό και απομακρύνουν τον επισκέπτη από μια ιδανική ταξιδιωτική εμπειρία.

DON’T #2 – Ανεπαρκής Επικοινωνία με τον Επισκέπτη

Κάτα μέσο όρο ένας επισκέπτης μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη/διαχειριστή ενός καταλύματος 5 φορές πριν την άφιξη. Σε κάθε μία από αυτές τις επικοινωνίες είτε είναι τηλεφωνική είτε γραπτή(email, dm) είναι πολύ σημαντικό να απαντάμε όσο πιο γρήγορα, ευγενικά και αποτελεσματικά γίνεται. Η άμεση και αποδοτική επικοινωνία δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στον επισκέπτη και προσδίδει πόντους πριν την άφιξη. Παρακάτω αναλύουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της σωστής επικοινωνίας με τον επισκέπτη.

Ταχύτητα

Είναι εύκολα κατανοητό ότι όσο πιο γρήγορα απαντάμε στον επισκέπτη τόσο καλύτερα. Ο επισκέπτης αισθάνεται ότι κάποιος άνθρωπος υπάρχει πίσω από την οθόνη και βρίσκει απαντήσεις και λύσεις στις απορίες και τα προβλήματά του. Πολλοί αγνοούν το γεγονός ότι όλες οι πλατφόρμες κρατούν στατιστικά στοιχεία για το ρυθμό απάντησης (reply score) στα μηνύματα ο οποίος επηρρεάζει την ποιότητα της καταχώρισης και κατεπέκταση τις εμφανίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

1

Ευγένεια

Όσο κουραστικός, απότομος, εκνευριστικός ή ακόμα και αναιδής μπορεί να είναι ένας επισκέπτης, εμείς οφείλουμε να διατηρούμε τον επαγγελματισμό μας και να απαντάμε με ευγένεια σε κάθε μήνυμα και ειλικρινή διάθεση για επίλυση οποιοδήποτε προβλήματος μπορεί να ανακύψει.

2

Αποτελεσματικότητα

Κάθε επικοινωνία με τους πελάτες είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε θετική εντύπωση και να προδιαθέσουμε θετικά για την επικείμενη διαμονή στο κατάλυμά μας. Η επικοινωνία όμως είναι συχνά δύσκολη για μια πληθώρα λόγων. Η διαφορά της ώρας, η δυσκολία χρήσης της Αγγλικής, η εξοικείωση με την τεχνολογία είναι λίγα μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Χρειάζεται επομένως αρκετή υπομονή, πείρα και δεξιότητα στην αποτελεσματικκή επικοινωνία.

3

 

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τους τρόπους που μπορούμε να σε βοηθήσουμε με την επαγγελματική διαχείριση των κρατήσεων του καταλύματός σου, κάνε κλικ εδώ και επικοινώνησε μαζί μας:

μάθε περισσότερα

Στα επόμενα άρθρα θα αναλύσουμε τα υπόλοιπα 4 Dont’s της διαχείρισης κρατήσεων.