Διαχείριση Φήμης (Reputation Management)

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κριτικές και τα σχόλια στο διαδίκτυο – είτε πρόκειται για μια πλατφόρμα (πχ Booking.com) είτε ένα κοινωνικό δίκτυο όπως το Facebook – μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις κρατήσεις και τις τιμές ενός καταλύματος.

1

Πριν προχωρήσουμε ας δούμε τα βασικά οφέλη της χρήσης ενός RMS επιγραμματικά:

  • Γλιτώνεις χρόνο
  • Απαντάς πιο γρήγορα στα σχόλια των επισκεπτών
  • Μειώνεις τα αναπάντητα σχόλια/κριτικές
  • Έχεις συγκεντρωμένα σε ένα σημείο όλα τα σχόλια
  • Αποκτάς πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία που οδηγούν σε χρήσιμες πληροφορίες
  • Εντοπίζεις έγκαιρα προβλήματα που μπορεί να μην έχεις αντιληφθεί

Συνέχισε να διαβάζεις και θα αναλύσουμε για ποιους λόγους ένα Σύστημα Διαχείρισης Φήμης (ή RMS) θα σου λύσει τα χέρια στην διαχείριση των σχολίων και των κριτικών online.

 

Τι είναι το RMS;

Όπως μια θετική κριτική μπορεί να φέρει νέους επισκέπτες στο κατάλυμα, μια αρνητική κριτική έχει τη δυναμική να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα. Οι επισκέπτες πλέον έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να μοιράζονται τη γνώμη τους, αλλά και να την ενισχύουν μέσω των διαφόρων εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης.

rmsScreen

Ένα σύστημα διαχείρισης φήμης (RMS) είναι μια πλατφόρμα η οποία συγκεντρώνει σε ένα σημείο όλα  τα σχόλια και τις κριτικές. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να απαντάς μέσω της πλατφόρμας στα σχόλια των επισκεπτών, να τα χωρίζεις ανάλογα με τη βαθμολογία και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για τα νέα σχόλια μόλις αυτά δημιουργούνται.

 

Konnect & Διαχείριση Φήμης

Στην Konnect παρακολουθούμε, μέσω του δικού μας συστήματος διαχείρισης φήμης, τα σχόλια όλων των επισκεπτών και φροντίζουμε να απαντάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε όλα τα σχόλια. Ο χρόνος απόκρισής μας είναι ιδιαίτερα χαμηλός και αφορά όλα τα σχόλια, θετικά & αρνητικά. Μηνιαία ελέγχουμε μέσω Sentiment Analysis τα κύρια σημεία που χρήζουν προσοχής για το κάθε κατάλυμα και ενημερώνουμε τους συνεργάτες/ιδιοκτήτες.

2

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τα πλεονεκτήματα του Reputation Management System που χρησιμοποιούμε και αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε με την διαχείριση της φήμης του καταλύματός σου σε όλες τις πλατφόρμες, κάνε κλικ εδώ:

μάθε περισσότερα