Υπάρχουν περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής ενός καταλύματος αναλαμβάνει ο ίδιος τη μεταφορά του επισκέπτη από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο στο κατάλυμα. Ακόμα και αν ο λόγος που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση είναι η ικανοποιήση του επισκέπτη και όχι το παράνομο κέρδος, δεν παύει η κίνηση αυτή να είναι παράνομη και να κρύβει κινδύνους τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και τον επισκέπτη.

1

DON’T #5 – Μεταφορά Επισκέπτη με Όχημα Ιδιωτικής Χρήσης

Όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις του ιδιοκτήτη/διαχειριστή η μεταφορά ενός επισκέπτη απαγορεύεται από το νόμο (ν. 1903/1990 (Α΄ 142)) και το πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα με τον κίνδυνο προστίμου, ο νόμος προβλέπει τη φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών.

2

Σε όλες τις τουριστικές περιοχές, δραστηριοποιείται μια πληθώρα επιχειρήσεων στον κλάδο των μεταφορών, οι οποίες μπορούν με ανταγωνιστικές τιμές να αναλάβουν τη μεταφορά των επισκεπτών από και προς το αεροδρόμιο. Αν θέλεις να διευκολύνεις τον επισκέπτη σου, μπορείς να τον φέρεις σε επαφή με ένα συνεργάτη που εμπιστεύεσαι και όχι να κάνεις τη μεταφορά ο ίδιος.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τους τρόπους που μπορούμε να σε βοηθήσουμε με την επαγγελματική διαχείριση των κρατήσεων του καταλύματός σου, κάνε κλικ εδώ και επικοινώνησε μαζί μας:

μάθε περισσότερα

Στα επόμενα άρθρα θα αναλύσουμε τα υπόλοιπα 4 Dont’s της διαχείρισης κρατήσεων.