10 Πράγματα που Πρέπει να Κάνεις

14 Μαΐου -η ημερομηνία που θα ξεκινήσει και επίσημα ο τουρισμός- απέχει ακριβώς ένα μήνα.

Πόσο προετοιμασμένος είσαι για τη σεζόν που ουσιαστικά έχει φτάσει;

Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να υποδεχθείς ξανά τους πρώτους επισκέπτες είναι πολλές και διάφορες. Μην αγχώνεσαι όμως, στην Konnect νοιαζόμαστε για σένα και ετοιμάσαμε μια λίστα με τις 10 πιο σημαντικές ενέργειες που πρέπει να κάνεις.

extra tip: απομάκρυνε περιττά αντικείμενα που δεν προσφέρουν λειτουργική αξία. Ειδικά την περίοδο που διανύουμε όλες οι επιφάνειες που δεν έχουν άμεση χρησιμότητα μπορούν να λειτουργήσουν σαν εστίες μόλυνσης.

Καθαρισμός

Οι αποθηκευτικοί χώροι, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις (πχ δωμάτιο πλυντηρίου, πατάρι ή λεβητοστάσιο) και γενικά τα δευτερεύοντα δωμάτια είναι πάντοτε ιδανικοί υποπτοι για ελλιπή καθαρισμό. Μην ξεχάσεις να ελέγξεις όλα τα δωμάτια και να τα καθαρίσεις διεξοδικά.

1

Συντήρηση Εγκαταστάσεων

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, υδραυλικά και αποχετευτικό σύστημα είναι πάντα πρώτα στη λίστα των εργασιών συντήρησης. Σε περίπτωση που υπάρχει πισίνα μην ξεχάσεις το καθάρισμα και την αλλαγή των φίλτρων. Συντήρηση χρειάζονται επίσης τα κλιματιστικά σώματα. Τώρα είναι η στιγμή να φτιάξεις τη βρύση που στάζει, το καζανάκι και να αλλάξεις τις λάμπες που έχουν καεί στο δωμάτιο.

extra tip: καλό θα ήταν να έχεις προνοήσει και να προμηθεύσεις το κατάλυμα με επιπλέον λάμπες.

5

 

Υγρασία & Βάψιμο

Όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές και ειδικά η Κέρκυρα, πάσχουν από το πρόβλημα της υγρασίας. Για το λόγο αυτό το τακτικό βάψιμο των τοίχων και η συντήρηση των σημείων που παρουσιάζουν ρωγμές ή υδραυλικά προβλήματα είναι must σε όλα τα καταλύματα.

extra tip: χρησιμοποίησε ειδικά αντιμουχλικά χρώματα που υπάρχουν στο εμπόριο και πέρασε τους τοίχους τουλάχιστον δύο χέρια.

4

Αναβάθμιση Wifi

Έχουμε 2021, δε νοείται σύγχρονο κατάλυμα χωρίς πλήρη κάλυψη του δικτύου σε όλους τους χώρους. Μπορεί οι γραμμές να μην είναι ιδανικές και το δίκτυο να έχει χαμηλές ταχύτητες. Μάντεψε ποιόν δεν ενδιαφέρουν όλες αυτές οι λεπτομέρειες. Τον επισκέπτη. Ένας από τους πιο συχνούς λόγους αρνητικής κριτικής στις πλατφόρμες είναι η σύνδεση στο Internet.

extra tip: για να προσφέρεις κάλυψη σε όλο το κατάλυμα χωρίς να τρυπήσεις τους τοίχους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές συσκευές (repeaters) που υπάρχουν στο εμπόριο σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

PhotoPosts

 

Ακολούθησε Όλα τα Βήματα

Ακολούθησε τη λίστα βήμα προς βήμα και βεβαιώσου ότι δεν έχει μήνει τίποτα στην τύχη του.

Checklist

 

extra tip: Κατέβασε τη λίστα και εκτύπωσέ τη, κάνοντας κλικ  ΕΔΩ